En ända önskan

Man har alltid en önskan som man tycker är den viktigaste. Men aldrig samma, den byts ut hela tiden, ena dagen är det kunna flyga, den andra dagen att kunna var under vatten hur länge som helst. Alla vill olika saker. Ibland ändrar man sig på en ända sekund. Ibland håller önskan i sig ett tag... Vissa önskningar kommer tillbaks igen.
Anja... varje dag när hon kommer hem så vill hon bara där ifrån igen. Hon är trött på sin fylle-morsa som dricker och knarkar. Hennes pappa är död och hon har inga syskon. En dag när hon kommer hem hör hon inga ljud, inga elaka män som vill göra hennes mamma illa. Tvn är inte på och vardags rummet inte fullt av tomma ölburkar. Men i sängen ligger mamma död, med än burk tabletter bredvid sig. Just i denna sekund när hon ser det vill hon att hon hade ett sånt där liv som man vet vad som ska hända, så man slipper oroa sig. Få leva flyt varje dag.
Anton... Hans liv är bra, han går i skolan har bra betyg bra med vänner och inga problem. Hans föräldrar slår honom inte och dem bråkar nästan aldrig, han har en lilla syster men dem favoriserar inte någon.  Hans familj har gott om pengar och har haft det så långt bak i släkten man kan komma. Han är inte bortskämd men har det mesta han vill ha. På fritiden är han med sina kompisar och på sin fotboll. Men han tycker inte att det är som han vill ha det ändå. En kväll när han står vid sitt fönster så vet han vad det är, han liv är så... förutsägbart, så självklart. Han önskar att han fick vara med om saker, bara packa en väska och dra. Inte ha ett par föräldrar som redan bestämt hans öde.

vill byta bort sitt liv

Kommentera inlägget här:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback